neljapäev, 21. aprill 2011

Tallinna MV öine 2011

   Kevad käes ja on alanud 2011 võistlushooaeg. Talvel sai keskendutud treeningutele ja ühestki võistlusest osa ei võtnud, isegi mitte suusavõistlusest. Tallinna MV öine oli minu jaoks teine start, nädalavahetusel oli XT kevadseiklus millest lähiajal ka natuke kirjutan, vist.
    Aga Tallinna MV öine tuli sel aastal kalendrisse kuna üks "linnuke" siristas Paulile, et ma olla sel talvel palju trenni teinud ja võiks 52. Jüriööjooksust osa võtta. Mõtlesin, et mis siis ikka, polegi ammu klubi eest võistelnud. Viimastel aastatel on minu orienteerumisvõistlused piirdunud aasta suursündmuse Jukolan viestiga, seega tundus kohustuslikuna teha enne laupäeva üks öine start, et meelde tuletada mis asi see orienteerumine selline on. Tallinna MV oli selleks just õige koht.
      Kuna kaarditrenn oli antud olukorras väga oluline, siis läksin starti mõttega üritada võimalikult kaardis püsida ja tempot pigem veic tagasi hoida. Samuti tundus, et aeg tunni kanti oleks väga hea tulemus.
       Esimesse  punkti ringiga minek tundus rumalusena siis läksin suunaga, tegin kohe ka suunavea ja liikusin natuke paremale, ca. 50 sec. viga oligi käes. Oma osa mängis siin ka kaarti sisseelamine, kuna mõõtkavas 1:10 000 orienteerumiskaarti pole ammu käes hoidnud. Seiklusspordis on kaardid enamasti 1:20 000 mõõtkavas põhikaardid, neid  kahte ei ole võimalik omavahel võrrelda. Õnneks harjub hea asjaga ruttu ja kaarti sisse elamine käis kiirelt. Teise punkti läksin teedpidi ringi, tundus turvalisem valik, kahjuks tekkisid punkti piirkonda jõudes väikesed kahtlused (ikka veel oli mõõtkava võõras ja harjumuspäraselt ei osanud kaardilt detailset infot otsida), jäin natuke toppama ja kaarti vahtima. Siin kohtasin Timmot, kes startis 2 min enne mind. Nüüd siis ununes korraks kaarditrenn ja kiskus rohkem võistluseks kätte ära. Õnneks oli Timmo väga kiire ja kadus varsti eest ära. Kolmas punkt tuli hästi. Neljas punkt, üks lihtsamatest... pisike lage paremat kätt ajas mind natuke segadusse ja keerasin liiga vara metsa, kaotasin ligi minuti mõttetule punkti otsingule. Punkt oli ju praktiliselt teepealt nähtavas augus :s. Järgnevad kaks punga võtsin ilma kobinata. Seitsmendas punktis tegin selle õhtu suurima purika, viga ca 2 min., kõige lühem etapp... selline mõnus "koht öises metsas" punkt tundus olema.
        Siit edasi sai tuulemurrus ragistatud ja väikeseid paunasid tehtud. Lõpuosas oli ka reljeefi, mis oli päris mõnus ja andis ka märku, et laupäevane XT seiklus veel jalgades oli. Lõpuosas liikus ka rohkem rahvast ja sai end rohkem jooksma sundida.
       Tulemusest rääkides, aeg oli ootustele vastav, napilt alla tunni. Tulemusi vaadates oli üllatus suur- viies koht ja kaotust kolmandale vaid 25 seki. Pole üldsegi paha- võiks isegi öelda, et üle ootuste. Võib Jüriööjooksust osa võtta küll ja ca. 8 tundi peale Jüriööd Xdreamil startida :) 
     

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar